Z6_PPGAHG8001M62068VO30P0TI13
Z7_PPGAHG8001M62068VO30P0TIH7

Утвърдени и браншови стандарти

Дата на публикуване: 14.10.2022
Последна актуализация: 07.08.2023

 

Процедура за оценка на съответствието на качествените характеристики на месни заготовки и месни продукти по Утвърден стандарт „Стара планина“

 

1. Утвърден стандарт 01/2010 МЕСНИ ЗАГОТОВКИ – КАЙМА “СТАРА ПЛАНИНА“

 

2. Утвърден стандарт 02/2010 МЕСНИ ЗАГОТОВКИ – КЕБАПЧЕТА И КЮФТЕТА “СТАРА ПЛАНИНА”

 

3. Утвърден стандарт 03/2010 МЕСНИ ЗАГОТОВКИ - СУРОВА НАДЕНИЦА И КАРНАЧЕТА “СТАРА ПЛАНИНА”

 

4. Утвърден стандарт 04/2010 ВАРЕНИ И ВАРЕНО-ПУШЕНИ МАЛОТРАЙНИ КОЛБАСИ “СТАРА ПЛАНИНА”

 

5. Утвърден стандарт 05/2010 ТРАЕН ВАРЕНО-ПУШЕН САЛАМ “СТАРА ПЛАНИНА”

 

6. Утвърден стандарт 06/2010 МЕСНА ЗАГОТОВКА – КАЙМА ОТ ПТИЧЕ МЕСО “СТАРА ПЛАНИНА“

 

7. Утвърден стандарт 07/2010 МЕСНИ ЗАГОТОВКИ – КЕБАПЧЕТА И КЮФТЕТА ОТ ПТИЧЕ МЕСО “СТАРА ПЛАНИНА”

 

8. Утвърден стандарт 08/2010 МЕСНИ ЗАГОТОВКИ - СУРОВА НАДЕНИЦА И КАРНАЧЕТА ОТ ПТИЧЕ МЕСО “СТАРА ПЛАНИНА”

 

9. Утвърден стандарт 09/2010 ВАРЕНИ И ВАРЕНО-ПУШЕНИ МАЛОТРАЙНИ КОЛБАСИ ОТ ПТИЧЕ МЕСО “СТАРА ПЛАНИНА”

 

10. Утвърден стандарт 10/2018 МЛЯНО МЕСО „СТАРА ПЛАНИНА”

 

11. Утвърден стандарт 11/2018 ВАРЕНА ШУНКА ОТ МЕСО ОТ СВИНСКИ БУТ БЕЗ КОСТ С НИСКО СЪДЪРЖАНИЕ НА МАЗНИНИ И НАМАЛЕНО СЪДЪРЖАНИЕ НА НАТРИЙ/СОЛ “СТАРА ПЛАНИНА”

 

12. Утвърден стандарт 12/2018 ВАРЕНА ШУНКА ОТ ПТИЧЕ МЕСО С НИСКО СЪДЪРЖАНИЕ НА МАЗНИНИ И НАМАЛЕНО СЪДЪРЖАНИЕ НА НАТРИЙ/СОЛ “СТАРА ПЛАНИНА”

 

13. Утвърден стандарт 13/2018 ВАРЕНО ПУШЕНО СВИНСКО ФИЛЕ С НИСКО СЪДЪРЖАНИЕ НА МАЗНИНИ И НАМАЛЕНО СЪДЪРЖАНИЕ НА НАТРИЙ/СОЛ “СТАРА ПЛАНИНА”

 

14. Утвърден стандарт 14/2018 ВАРЕНО-ПУШЕНО ФИЛЕ ОТ ПТИЧЕ МЕСО С НИСКО СЪДЪРЖАНИЕ НА МАЗНИНИ И НАМАЛЕНО СЪДЪРЖАНИЕ НА НАТРИЙ/СОЛ “СТАРА ПЛАНИНА”

 

Процедура за оценка на съответствието на качествените характеристики на продукти брашно „Бяло“, „Добруджа“, „Типово“, „Пшеничено пълнозърнесто“ и „Ръжено“ и хляб „Бял“, „Добруджа“, „Типов“, „Пълнозърнест пшеничен хляб“, „Ръжен хляб“ и „Ръжено-пшеничен“ с изискванията на Утвърден стандарт „България“

 

15. Утвърден стандарт 01/2011 БРАШНО „БЯЛО“, „ДОБРУДЖА“, „ТИПОВО“

 

16. Утвърден стандарт 02/2011 ХЛЯБ „БЯЛ”

 

17. Утвърден стандарт 03/2011 ХЛЯБ „ДОБРУДЖА”

 

18. Утвърден стандарт 04/2011 ХЛЯБ „ТИПОВ”

 

19. Утвърден стандарт 05/2019 БРАШНО ПШЕНИЧНО ПЪЛНОЗЪРНЕСТО

 

20. Утвърден стандарт 06/2019 БРАШНО РЪЖЕНО

 

21. Утвърден стандарт 07/2019 ПЪЛНОЗЪРНЕСТ ПШЕНИЧЕН ХЛЯБ

 

22. Утвърден стандарт 08/2019 РЪЖЕН ХЛЯБ

 

23. Утвърден стандарт 09/2019 РЪЖЕНО-ПШЕНИЧЕН ХЛЯБ

 

Процедура за оценка на съответствието на качествата и характеристиките на продукт „Рафинирано слънчогледово масло” с изискванията на браншови стандарт (БС 01/2016) за „Рафинирано слънчогледово масло“

 

24. Браншови стандарт 01/2016 РАФИНИРАНО СЛЪНЧОГЛЕДОВО МАСЛО

 

Процедура за оценка на съответствието на качествата и характеристиките на млечни продукти, с изискванията на Българския държавен стандарт

 

Списък с независими външни експерти в областта на производството на „Българското бяло саламурено сирене“, „Български кашкавал“ и „Българско кисело мляко“, имащи право да участват в Процедура за оценка на съответствието на качествата и характеристиките на млечни продукти, с изискванията на Българския държавен стандарт, предложени от МЗм